В поздравително писмо до новоизбраният президент на ЕНП Доналд Туск 

...
В поздравително писмо до новоизбраният президент на ЕНП Доналд Туск 
Коментари Харесай

Станишев към Туск: Мисията ни е да съхраним европейския проект

В приветствено писмо до новоизбраният президент на ЕНП Доналд Туск  ръководителят на ПЕС Сергей Станишев показва, че въпреки левите и десните да са на двата противоположни полюса на политическата сцена в Европа, задачата на ЕНП и ПЕС е да запазят европейския план.
Според водача на европейската левица крайнодесният шовинизъм и популизмът унищожават структурата на обществата като настройват народите едни против други и издигат огради посред им: "..днес крайнодесният шовинизъм и популизмът не престават да унищожават структурата на нашите общества, като настройват народите едни против други и издигат огради посред им. Макар опазването на тези полезности да е значимо за всеки жител и обвързване за всяка институция, европейските политически фамилии също имат значима роля в това отношение. Те имат отговорността изрично да се разграничат от сходни пагубни идеологии. Отговорни сме също по този начин да убедим жителите, които търсят смяна или опция, че не това е правилният път.
В писмото си Станишев написа още: " Радвам се, че още един представител на страните от Централна и Източна Европа ще поеме водачеството на другото огромно политическо семейство в Европа. Това е от изключително значение поради неналичието на районен баланс на високите равнища на европейските институции, което основава възприятие за разделяне измежду европейските жители. "
Лидерът на ПЕС насочва покана към ръководителя на ЕНП: " Използвам опцията да Ви поканя да поговорим по тези тематики в близко бъдеще, тъй като има какво да обсъдим. От нуждата за Нова зелена договорка и дейности по промените в климата, през използването на Европейския дирек на обществените права, до връщането към процеса на водещите претенденти в Европейските избори. "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР